Skip to main content

De experimenteertafel voor jonge onderzoekers

Houten experimenteertafel met dak en open tafeloppervlak, geplaatst op een ondergrond van houtsnippers.

De experimenteertafels zijn de ideale stimulansen om buitenlessen te laten slagen. De experimenteertafel is een vaste opstelling die op een specifieke plaats in een groenzone staat en stevig is verankerd. Deze tafel is overdekt, bestaat uit een hard volkern werkblad met daaronder vier schuiven.

Pedagogisch:

Concreet is het de bedoeling dat de leerkracht eerst een instructie geeft aan de kinderen, zie ook zittribune en buitenklas. Vervolgens kunnen de kinderen buiten aan de experimenteertafel verschillende proeven uitvoeren. In de schuiven kan de leerkracht materialen opslaan die anders veel rommel veroorzaken. Bijvoorbeeld, bij lessen waarbij proeven worden uitgevoerd in verband met meten en wegen, kunnen de verschillende materialen in de schuiven worden opgeborgen. Dit zorgt ervoor dat het klaslokaal netjes blijft en voorkomt gesleep met materialen. Hierdoor hoeft de leerkracht niet voor elke les nieuw materiaal te voorzien, aangezien het specifiek kan worden gekoppeld aan de experimenteertafel.

Duurzame bouwwerken:

De experimenteertafels van Krik Bouwers zijn degelijke, duurzame bouwwerken en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en de hoge gebruiksintensiteit van dagelijks spelende/lerende kinderen. Door de geïntegreerde waterlijst is het droog houden van de constructie onze voornaamste zorg en zetten we in op een lange levensduur. Bij plaatsing op onverharde ondergrond worden de tafels op gegalvaniseerde ankers gezet om het contact met grondvocht te vermijden. We werken met inheems onbehandeld hout, Douglas/ Oregon, wat in verloop van tijd een authentieke, vergrijzende look zal geven.

We bieden twee hoogtes aan voor kleuters en lager, resp. hoogte werkblad 58 en 78 cm.

Accentkleuren naar de huisstijl van jouw school zijn mogelijk.

Prijs: v.a. 4700€

Laat kinderen al spelend ontdekken met onze experimenteertafel. Vraag meer info!

Vraag vrijblijvend een offerte aan