Verrassend

Wij bouwen projecten die kinderen en volwassen inspireren en verbazen. We kiezen consequent voor alternatieve vormen en functies waardoor de gebruiker geprikkeld wordt.

Op maat

Elk project is voor ons uniek. We vertrekken steeds vanuit een specifieke vraag en gaan ‘from scratch’ aan de tekentafel zitten. We blijven onze principes trouw, maar werken 100% op maat.

Duurzaam

We maken zoveel mogelijk ecologische keuzes: duurzame, gerecycleerde of eerlijke materialen. Daarbij zetten we steeds in op een lange levensduur en harmonie met bestaande ruimte of omgeving.

Vakmanschap

Krik Bouwers kiest resoluut voor kwaliteit. Dit garanderen we door onze ervaring en multi-disciplinair vakmanschap.

Creatief bouwen

De Krik Bouwers willen de fantasie en creativiteit van mensen stimuleren. We zetten daarvoor alles op alles bij het bouwen van inspirerende projecten. Onze bouwsels zijn spek naar de bek van zowel kinderen als volwassenen: je wordt uitgedaagd om samen te werken, te leren, te spelen en te leven.

Voor thuis, bedrijf of school

We werken zowel voor particulieren, als voor bedrijven, scholen, gemeenten,… De kracht van Krik Bouwers kan in elk van deze contexten boeiende concepten opleveren. 

een school?

Krik Bouwers, dat zijn twee broers

en een sterk team partners

Martin Nica

Bedenker, tekenaar en bouwer

Stefaan Nica

Houtbewerker, materiaalmeester en bouwer

In 2016 werden de eerste bouwstenen van Krik-bouwers gezet, aanvankelijk voorzichtig en in bijberoep. Begin 2019 werd Krik-bouwers een vennootschap en is het al een stevig fundament geworden.

Martin is leraar van opleiding en oprichter van Krik-bouwers. Hij werkte 8 jaar als leerkracht, en ondersteunde daarna 11 jaar leerkrachten basisonderwijs in ondernemende leeromgeving als coördinator bij Vlajo vzw. Maar ondernemerschap en creativiteit begonnen meer en meer te borrelen. Krik vzw werd geboren en richtte zich op het geven van creatieve en fantasierijke  studiedagen voor het onderwijs. Vandaaruit ontsproot bij Martin het idee en de zin om met zijn expertise concreet aan de slag te gaan met het ontwerpen en bouwen van creatieve bouwwerken. Ideeën vormgeven en bruik- of speelbaar maken is zijn passie. Krik-bouwers bv werd een feit.

Vanaf dag 1 maken Martin en Stefaan, broer en rots in de branding, de gekste totaalconcepten. Stefaan is houtbewerker van opleiding en schoolde bij als praktijkleraar. Hij is vakman pur sang en streeft naar kwaliteit en duurzaamheid.

Maar ondertussen werkt Krik-bouwers regelmatig samen met andere leuke en creatieve duizendpoten: