Een school voor iedereen

Vanuit zijn job als nascholer en leerkrachtenbegeleider rijpte bij Martin het idee om ook de klassen zelf een metamorfose te geven. Differentiatie is hét sleutelwoord in het onderwijs. De leerkracht is al mee, maar zijn de schoolgebouwen dat ook? Te vaak nog zijn onze klassen puur op de leraar gericht.

De Krik Bouwers zijn de redder in nood. We willen klassen en scholen ombouwen voor maximale differentiatie. Elke leerstijl krijgt zijn ruimte en die zal creativiteit stimuleren. 

Een schoolproject?

Heb je met jouw school een project in het verschiet, neem zeker vrijblijvend contact op met Krik Bouwers. Onze specifieke educatieve achtergrond maakt van ons een perfecte partner voor het vormgeven van klasinrichtingen, buitenklassen of andere educatieve objecten voor de leeromgeving van de toekomst.

Contacteer Krik

Klas- en schoolrichting

Klas- en schoolinrichting is het herinrichten van een gewone klas volgens een nieuwe kijk op het onderwijs. Met in het achterhoofd de leerstijlen van kinderen, het gebruik van de hedendaagse technologie, moduleerbare mogelijkheden en zeker ook aparte instructie- en leerplekken. Klassen van Krik Bouwers ademen een sfeer uit die inspirerend is en het leren in een krachtige omgeving ondersteunt.

Buitenklassen

Buitenklassen zijn instructieplaatsen  met een zitmogelijkheid voor de kinderen waar in openlucht les gegeven wordt. Deze instructieplaatsen kunnen dan ook weer ingezet worden als toon- of theaterplaatsen, en worden zo gebouwd dat het open maar toch gezellige ruimtes zijn die opgaan in een natuurlijke omgeving. Een buitenklas is vaak een uitvalsbasis voor onderzoekend leren in de omgeving. Een mogelijkheid om aantekeningen te maken voor de leerkracht of de kinderen mag er uiteraard niet ontbreken. We willen deze ruimte vooral bouwen in de sfeer die we met Krik Bouwers uitstralen.

Speeltuinen en speelplaatsen

Een speeltuin mag wel eens wat meer zijn dan een schommel of een wip. Wij willen de kinderen met onze constructies prikkelen om net samen te gaan spelen en in hun fantasie te kruipen. We trachten er elementen in te steken die interactie uitlokken. De speeltuin moet er dus uitzien als één samenhangend geheel binnen een thema en dit liefst in een natuurlijke omgeving. Zo past dit idee ook perfect om een speeltplaats aan te pakken, gedaan met die grijze verharde speelzone.

Speelplaats Graaf Van Egmond Bevegem

Speelplaats GO Dender Geraardsbergen

Boswachtershuis, experimenteertafels en kinderkeukens BS De Lettertuin Mazenzele

Exploratiezone hogeschool VIVES Kortrijk

Tienerschool Lennik

Speelplaats Vrije School Herdersem

Over kastelen, ridders en prinsessen...

Speelplaats GO Centrum Geraardsbergen

Speelplaats Hofkouter Sint-Lievens Houtem

Snoezel-klaslokaal Vrije Basisschool Hukkelpad Lozer

Groene speelplaats VBS-Meldert

Multifunctionele speel- en leerruimte LP Boon Erembodegem

Groene speelplaats VBS Borsbeke

Speelplaats De Griffel Maasmechelen

Zandspeelplaats Vrije basisschool Sint-Alena Dilbeek